Bloggar i alla dess former dyker upp och även företag brukar ha en blogg. Men många företagare gör en del missar och då förlorar bloggen sitt syfte – att synas på nätet och ranka högt.

Ibland hamnar bloggen på en egen domän, inte på bolagets hemsida. Då försvinner en av fördelarna med en företagsblogg, vilket är att leda nya kunder till företagets hemsida.

Använd bloggen på rätt sätt

Det viktiga är att använda bloggen rätt. Många startar en blogg men efter några inlägg tar inspirationen slut och bloggandet läggs ner. Var personlig, hitta inspiration till saker att skriva om som är kopplade till tjänster och produkter företaget erbjuder. Koppla gärna bloggen till sociala medier. Det ökar chansen att fler läser den.

Ett bra exempel är när företag tar upp interna händelser men även nyheter inom branschen. Internt kan det vara nya produkter, externt kan det vara uppfinningar, tekniker eller annat som påverkar nischen.

Blogg och SEO går hand i hand

En viktig aspekt är att innehållet i texten ska vara intressant för läsaren. Därför måste texterna ha relevanta sökord och länkar till sidor som är kopplade till vad du erbjuder. Fall absolut inte i fällan att bara försöka sälja in dina produkter eller tjänster, det blir inte ett innehåll som lockar.