Laptops i all ära, men en stationär dator är alltid bra att ha i arbetsrummet hemma. Du kan köpa till en större skärm som gör det mer skonsamt för ögonen. En laptopskärm är oftast mindre vilket gör att du behöver sitta närmare skärmen. Det blir i längden jobbigare för ögonen än om du kan sitta och arbeta med lite avstånd.

Se också till att införskaffa en ergonomisk och bekväm stol. Det är nästan det viktigaste om du sitter och jobbar mycket framför datorn.

Köp din dator på nätet

Om du bestämt dig för att köpa en ny dator kan du beställa den från nätet. Förutom att det blir billigare så skickas den även hem till dig. Du slipper på så sätt springa runt i en massa affärer. En butik på nätet som säljer både spel- och arbetsdatorer är CDON. Där hittar du ett stort urval av både billiga och dyrare modeller.

Hur du väljer rätt dator

Om du endast ska använda datorn för att jobba på behöver du nödvändigtvis inte köpa en dyr variant. Då räcker det oftast att processorn är snabb och du behöver kanske inte ha det allra nyaste grafikkortet och enormt mycket hårddiskutrymme. Ska du däremot spela de senaste spelen kan du behöva en mer kraftfull dator.