Om du driver egen butik eller är föreståndare för en butik vet du att det är viktigt att ha koll på försäljningen. Däremot vill du förmodligen lägga så litet tid som möjligt på det.

Ett bra tips är då att använda dig av ett kassasystem som automatiskt har koll på försäljningen. Du kan se det som en investering eftersom du sparar tid och energi. Tid som du istället kan lägga på att sköta om själva butiken.

Något alla framgångsrika entreprenörer vet är att du måste våga spendera pengar. Din tid ska du lägga på det du är expert på. Andra tjänster kan du köpa in.

Viktigt för bokföringen

Att ha koll på försäljningen är viktigt att många anledningar. En av dem är att du vill kunna se vad som faktiskt är lönt att sälja i butiken. Men en annan viktig anledning är att du ska kunna sköta bokföringen.

Enligt lagen är du som driver företag skyldig att bokföra korrekt. Ett brott mot bokföringslagen kan ge påföljder, även om det är av misstag. Därför är det smart att göra det så enkelt som möjligt för dig. En sådan detalj är ett kassasystem som håller koll på försäljningen. Då är en del av bokföringen redan avklarad.